Elvis

Elvis Presley, King of Rock 'n Roll   08-01-1935 / 16-08-1977

Elvis Aaron Presley werd geboren in een simpel huisje met kamers in Tupelo, Mississippi, op 8 januari 1935. Zijn ouders waren Vernon en Gladys Presley. Zijn broertje Jesse Garon Presley werd helaas dood geboren. Ze verhuisden in 1948 naar Memphis, Tenessee. Elvis kwam in 1953 van de Humes High School.
De muzikale invloeden werden bepaald door de pop en country muziek van die tijd. De gospel stijl leerde hij kennen in de kerk. In 1954 begon hij zijn zang carrière bij het legendarische "Sun Records" in Memphis. Dit begon na opname van een plaatje voor zijn moeder. Eind 1955 kwam hij onder contract van de platenmaatschappij "RCA Victor".
Elvis heeft in 33 films gespeeld, hij schreef geschiedenis met televisieoptredens en live concerten. Uniek voor die tijd was ook het concert Aloha from Hawaii, wat uitgezonden werd via de satelliet. Hij heeft meer dan een biljoen platen verkocht. Elvis kreeg hiervoor meer dan 150 gouden, platina en multi-platina platen. Naast deze platen kreeg hij 14 Grammy nominaties, waarvan hij er 3 won, op 36 jarige leeftijd. Ondanks zijn status heeft hij gediend in het Amerikaanse leger.
Door zijn talent, goede uiterlijk, sensualiteit, charisma en goed gevoel voor humor werd en wordt hij geliefd door vele miljoenen fans. Elvis wordt gezien als een van de belangrijkste figuren van de 20e eeuw. Elvis Aaron Presley stierf op 16 augustus 1977 thuis in Memphis.
Always Elvis banner